Ecoled

LED-valaistus ja sähköurakointi
050 575 3775

Liikuntakeskus Buugi, Killeri

Voimakkaampi valaistus, yli 60 % säästöä sähköstä.

Killerin Liikuntakeskus Buugi Oy halusi tiloihinsa energiaa säästävät uudenaikaiset valaistukset. Projekti aloitettiin ulkovalaistuksien muutoksilla. Vanhoihin elohopea- ja monimetallivalaisimiin vaihdettiin LED Corn-polttimot. Esimerkiksi 125 W:sen elohopeapolttimon tilalle asennettiin 27 W:n LED Corn. 125 W:n elohopean ottoteho sähköverkosta on noin 140 wattia, uusi LED Corn ottaa vain noin 28 W. Sähkönsäästö on siis yli 100 wattia per valaisin! 

Sisätiloissa vanhat 3 x 80 W:n T5 valaisimet korvattiin 60 W:n integroiduilla LED-valaisimilla. Valaistusjakoa muutettiin niin, että kolme vanhaa valaisinta (ottoteholtaan yhteensä noin 750 W) korvattiin neljällä uudella 60 W:n LED-valaisimella (ottoteholtaan yhteensä noin 260 W). Valaistusvoimakkuus parani, ja sähkönsäästö on yli 60 %.

”Työt sujuivat oikein hyvin. Vanhalla puolella asennustyöt oli tehtävä asiakkaiden joukossa ja se ei aiheuttanut meille minkäänlaista häiriötä. Aikatauluissa Ecoled oli joustava, asiakkaiden varatut vuorot eivät kärsineet asennuksista. Työn jälkeen olemme tyytyväisiä, valaistuksen taso on hyvä ja tasainen. Myös laatu on todella hyvä, valaisimia ei ole tarvinnut vaihtaa. Vanhalla puolella kokonaissähkön säästömme on ollut noin 40 %, kun laskee valaistukseen menevän sähkön, säästö on 60–70 %!” 

Buugi Ice Oy:lle suunnittelimme kahden kaukalon valaistuksen avaimet käteen -periaatteella. Urakka sisälsi valaisimet, ripustuskiskot, kaapeloinnit sekä suunnitelmat.

”Valaistus on todella hyvä, asiakkaat kiittelevät tasaisesta valaistuksesta sekä korkeasta Lux-arvosta!”

Mikko Ahonen
Buugi Oy